Cinta Itu Bisa Dipaksakan [EDISI JOWOAN]

by - November 08, 2015


Hai rek, piye uripmo enak gak? Lak gak enak, coba tambahono sambel utowo kecap. Lak panggah gak enak, coba senyum. Wes to lah, gak usah ditahan, coba senyum gae aku. 
Subhanallah...senyummu senyum calon penghuni surga. Eeaa...kriuk kriuk garing renyah. Oke, skrol mengisor.


Nah, edisi iki aku nggae jowoan ae yo. Soal e postinganku iki receh *sadar diri*. Aku isin lak di-indonesiakan, ketok alay.

Sesuai dengan judulnya, Cinta Itu Bisa Dipaksakan. Opo o aku kok arep nulis tentang iki, soal e aku rodok gak sreg karo quote 'Cinta Itu Tidak Bisa Dipaksakan'. Iki aku tak curhat sitik alasan aku milih judul iki, sumpah sitik paleng cuma sak baris. Pas aku cerito tentang *sensored*, trus moro-moro koncoku nyeletuk 'Lid, cinta itu tidak bisa dipaksain. Pokoknya gak bisa'.

Aku arep mbredel kalo cinta itu bisa dipaksain. Cinta yang dimaksud bukan sekedar cinta antara dua orang yang sedang kasmaran, tapi cinta yang biasanya dimiliki semua orang. Kamu pernah denger "Do what you love, love what you do"? Well, coba wocoen quote iku peng telu. Kira-kira, cinta itu bisa dipaksain gak? Sek, simpen sek pendapatmu.

Contoh sederhananya, ketika kamu mendapati dirimu banyak tugas kuliah dan ngeluuuuh terus. Seolah awakmu lebih milih rabi daripada nerusno konsultasi karo dosen utowo kerja kelompok. You know, quote dari "Do what you love, love what you do" itu sebenarnya bukan berarti love yang selama ini kamu inginkan. Tapi love yang emang mean to you, that love really happen for you to be loved. Meskipun awakmu ngerasa gak seneng karo uripmu seng abot iku, yowes paksa untuk cintai. Macak seneng masio jatah bulanan macet utowo perasaaan seng ketolak dengan sepihak. 

Siapa tau, apa yang membuatmu selama ini berat dan ingin putus asa, suatu saat hal itu justru menjadi sesuatu yang amat sangat kamu cintai...kelak.
Woi kentang, paham gak? Baleni maneh peng pindo ben paham.

Trus, contoh lain...iki bonus. Bisa gak sih kamu maksain cintamu ke orang lain? Iso ae lah, jare sopo gak iso. Hanya saja, bagaimana cara kamu memaksakan cintamu itu? Eeea. Sumpah iki receh banget, tapi panggah mbok woco kan? Oke, mengisorno.

Kenapa bisa dipaksakan? Rek, perasaan iku gak iso ngapusi, opo maneh dimanipulasi. Lak awakmu emang seneng, yo usaha. Berdoa juga salah satu untuk berusaha. "YaAllah, kalau dia jodohku, dekatkanlah. Kalau bukan, carikan yang lebih baik dari dia" *doa paling manjur sedunia*
Pokok kalo berusaha kudu seng masuk akal, ojok goblok-goblok nemen lah. Kalo kamu seneng karo arek, jangan takut untuk sakit hati. It's good to be fail, cause you can take a positive learning from it. Ya 'kan? Lagian, pain demand to be felt. Koyok e aku wes share akeh tentang what should you do when you have to fight for your love.



So, sepurane seng akeh lak tulisanku neng kene mlayu nengndi nengndi. Aku dewe yo gak yakin awakmu kabeh iso paham opo seng tak omongne ndek kene. Tapi intine, cinta iku iso dipaksain tapi konsekuensine tanggung sendiri. Awakmu kudu maksain cinta neng kuliahmu, tugasmu, koncomu, kerjaanmu neng ndi pun iku. Awakmu yo gak salah maksain cinta neng wong seng mbok sayang, keluarga utowo dia yang selalu macak goblok alias pura-pura gak peka padahal ngerti (koyok taek). Masalah awakmu bakal loro ati, yowes lah bene. Mosok uripmu arek seneng terus? Disisi lain loro ati iku justru nggarai awakmu stronger than before lho. Gak percoyo? Jajalen saiki.

You May Also Like

0 comments