Kebutuhan Manusia Itu Unlimited

by - March 13, 2015

Halo rek, how was your day? Neng kene aku tak ngomong jowoan ae yo. Ben enak. Enak diwoco yo enak diresapi. Aku 'kan cinta budaya, yo mosok kate ngomong Inggris terus, ngko diarani keminggris dan sombong. Padahal aku yo biasah ae, rendah hati, baik, dan tidak sombong. Sek, neng kene aku arep mbahas kebutuhan manusia. Opo o emange kebutuhan manusia iku unlimited? Koyok paket internet ae. Ogak rek, tapi iyo emang bener kebutuhan manusia itu tidak ada batasannya. Yo 'kan? Awakmu yo setuju 'kan?


Menungso iku lak dikek i opo opo muesti kurang. Ndang, aku yakin awakmu pasti tahu ngerasakne. Njaluk laptop neng bapak, ditukokne. Wes ditukokne, njaluk ditukokne hape anyar. Wes ditukokne hape anyar, njaluk motor anyar. Wes ditukokne motor anyar, njaluk laptop anyar, seng lawas rusak. Ngonooo ae terus, emang gak pernah puas. Sek mending gak pernah puas, lebih parah maneh karo menungso seng gak pernah bersyukur.

Opo maneh wedok, beuh, catetan blonjone dowone iso sak trowongan gunung gumitir. Masio to wes nduwe barange, tapi lak wes ndelok warnane lucu utowo opone seng unik, penting gak penting yo panggah di tuku ae. Duwe gak nduwe duwek, masio kudu ngutang yo gak masalah. Mangkane, awakmu kudu ati-ati lak blonjo. Opo maneh duwik duduk teko kringetmu dewe, isin lah dadi anak ngentekne duwik wong tuwo cuma digawe tuku barang seng gak penting.

Halah, jangankan kebutuhan material, kebutuhan psikis pun manusia iku sek kurang kurangen. Percoyo gak percoyo, gak lanang gak wedok podo ae, podo nggolek seng  liyo alias "awas tikungan tajam". Gak puas karo apa yang dimiliki, selalu nggolek seng anyar dan kadang jarang bersyukur. Iyo opo ora?

Mangkane to, pokok solat lima waktu karo nabung seng akeh ben iso nyenengno awakmu dewe karo orang yang kamu sayang. Berakit dahulu, berenang kemudian. Yo ngono lah opo jare Roma Irama. Mulai dari sekarang, belajar o bersyukur. Ndungo seng akeh marang Gusti Allahh, mugo mugo gak dibutakan duniawi tapi diberi bekal dunia akhirat juga. Ngono tok wes teko aku, sepurane lak aku gak apik-apik nemen ngekek i wejangan. Aku lho sopo? (emang sopo?) Duduk sopo sopomu, duduk mbakmu utowo pacarmu. Yoweslah ngono ae teko aku, semoga bermanfaat. Pokok piye carane awakmu iso mengontrol dirimu sendiri ben gak dibutakan kebutuhan duniawimu. Seng terakhir, ojo lali bersyukur. Iku penting.

You May Also Like

1 comments

  1. Tak enteni mbak e ,post e liyane okeeee...*edisijowo

    ReplyDelete